Власник клубу НФЛ Patriots вимагає від Путіна повернути каблучку з діамантами

Читать на русском

Власник клубу НФЛ Patriots вимагає від Путіна повернути каблучку з діамантами

Власник клубу НФЛ Patriots вимагає від Путіна повернути каблучку з діамантами

Президент РФ, ймовірно, 2005 року вкрав у Крафта кільце Суперкубка Patriots. ЗМІ писали, що він просто поклав перстень із діамантами до кишені і не повернув.

На Netflix у прямому ефірі вийшло шоу The Roast of Tom Brady, де відомий гравець в американський футбол Том Бреді, колишній чоловік супермоделі Жизель Бюндхен, приймав гостей і обмінювався дотепами. Жертвою жартів стала Кім Кардаш’ян, а потім і власник відомого клубу американського футболу New England Patriots Роберт Крафт нагадав російському президенту Володимиру Путіну про те, що настав час повернути його чемпіонське кільце з діамантами. Про це пише Fox News.

Robert Kraft: "В разі Vladimir Putin, ви збираєтеся... я можу мі f finging ring back will ya" pic.twitter.com/9sfe7IGi2A

— CJ Fogler account May or May not be notable (@cjzero) May 6, 2024

Роберт Крафт зажадав у Путіна повернути обручку

"На випадок, якщо ви, Володимир Путін, це дивіться. Поверніть мені моє бісове кільце, гаразд?!" — сказав мільярдер, нагадавши про скандальну історію 2005 року.

Історія про Путіна та кільце Роберта Крафта

У 2005 році Роберт Крафт та багато інших бізнесменів, серед яких були телемагнат Руперт Мердок, генеральний директор IBM Семюел Дж. Палмізано, генеральний директор Intel Крейг Барретт та багато інших, відвідали Росію. І зустрілися у Санкт-Петербурзі із Володимиром Путіним.

Під час бесіди зайшлося про чемпіонське кільце Роберта Крафта з діамантами вартістю 25 тисяч доларів.

"Я міг би убити когось цим кільцем", — нібито сказав Путін Крафту, захоплений його розмірами.

роберт крафт, владимир путін, кільце qkxiqdxiqdeihrant

Фото: FOX News

"І без нього можна убити когось. Ви були головою КДБ", — відповів Крафт. Далі версії розходяться. У книзі Джеффа Бенедикта про "Петріотів" розповідається, що коли Крафт простягнув руку, щоб повернути обручку, Путін поклав його в кишеню. Декілька днів потому агентство Associated Press повідомило, що Путін вкрав кільце Крафта, і це потрапило в заголовки національних газет, а газета Boston Globe назвала це "міжнародним інцидентом".

Також є версія, що президентська адміністрація Буша нібито сказала Крафту, що "було б на користь країни", якби він сказав, що подарував Путіну своє кільце Суперкубка після того, як про подарунок заявили в Кремлі. І Крафт так і вчинив.

"У той момент я вирішив подарувати йому кільце як символ поваги та захоплення, яке я відчуваю до російського народу та керівництва президента Путіна", — заявив Крафт в офіційній заяві з цього приводу. І якщо інцидент у 2005 році було вичерпано, то у 2018 році про кільце згадали знову.

роберт крафт, владимир путін, кільце

Зустріч Роберта Крафта та Володимира Путіна

Фото: ТАРС

Роберт Крафт заявив, що Путін, захопившись кільцем, поклав його в кишеню і "пішов у супроводі трьох агентів КДБ". І він сказав, що йому зателефонував із Білого дому представник адміністрації Джорджа Буша-мол. і фактично змусив віддати обручку.

"Я не хотів розлучатися з кільцем. Говорив, що це особисте, що на ньому вигравіруване моє ім’я і мені зовсім не хочеться побачити кільце на eBay. У трубці помовчали, а потім сказали: "Залиште його як подарунок — так буде краще для радянсько- американських відносин", — заявив Крафт.

Крафт заявив про крадіжку кільця

Прессекретар президента РФ Дмитро Пєсков назвав це "теорією змови". І заявив, що сам бачив, як Крафт "подарував обручку" Путіну.

"Я сам бачив, як він подарував президенту перстень, тому слова про те, що хтось чинив на нього тиск — це питання детальної розмови з психоаналітиком. Мені також відомо, що якщо цей джентльмен зазнає справді болісного болю від втрати в 2005 році, то президент готовий відправити йому якесь інше кільце, яке зможе купити за свої гроші", — додав Пєсков. Після цього представник мільярдера Стейсі Джеймс сказав, що Крафт пожартував щодо кільця.

Але через шість років історія з чемпіонським кільцем Роберта Крафта спливла знову. І він ясно дав зрозуміти, що хоче його повернути.